garykaplan2.pngAz 58 éves Dr. Gary P. Kaplan klinikai neurológus, a Hofstra University School of Medicine docense, a Noth Shore Egyetemi Kórház egykori főigazgatója. Orvosi diplomáját a University Of Miami School Of Medicineben szerezte 1982-ben. BS-fokozatát neurobiológiából a Cornell Egyetemen, míg a PhD-fokozatát a Washington Egyetemen szerezte. Dr. Kaplan olyan műsorokban szerepelt, mint a CNN’s Bullseye. Nevéhez köthető a neurológiai posztgraduális képzés a Yale University School of Medicineben. Albert H. Douglas orvosi díjjal tüntette ki New York államban a Medical Society. Dr. Gary P. Kaplan számos idegtudományi és klinikai neurológia szakcikket publikált.

Dr. Kaplan a Transzcendentális Meditáció vércukor és a koleszterin-szint változásának vonatkozásában a következőket nyilatkozta: „Az Archives of Internal Medicineben 2006-ban publikált széles körű tudományos kutatások igazolják, hogy a TM-technika gyakorlása csökkenti a rossz egészségért és a korai halálozásért felelős metabolikus szindrómákat. E szindrómákban szenvedő betegek jellemzően túlsúlyosak, magas a vérnyomásuk, a vércukor- és a triglicerid-szintjük, valamint alacsony a HDL (jó) kolereszterin-értékük”.

Dr. Gary P. Kaplan szerint „a tizenévesek és a felnőttek körében végzett tudományos kutatások igazolják, hogy a TM napi kétszeri gyakorlásának eredményeképp csökken a magas vérnyomás, valamint a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek alkalmazása”.

A TM érelmeszesedés-csökkentő hatásáról Dr. Kaplan a következőket nyilatkozta: „A Stroke szaklapban megjelent tanulmány arra figyelmeztet, hogy a verőerek falának vastagodása az érelmeszesedés egyik jele. A Transzcendentális Meditáció rendszeres gyakorlásának eredményeképp csökken a verőér-fal vastagodása”.

Dr. Gary P. Kaplan az alábbi videóban a Transzcendentális Meditáció poszt-traumatikus stressz-szindrómára gyakorolt hatásáról beszél többek közt a limbikus idegrendszer vonatkozásában:

--
A Dr. Gary P. Kaplan neurológus által javasolt Transzcendentális Meditáció erőfeszítés-mentes, egyszerű módszerével két díjmentes előadás keretében lehet megismerkedni, az előadások időpontjáról, helyszínéről a tm-tanfolyam.hu címen lehet érdeklődni.

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr525315958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása