photo_krag2.jpgProf. Dr. James Krag 61 éves pszichiáter. A Virginia Pszichiátriai Társaság elnöke és az Amerikai Pszichiátriai Társaság tagja. Dr. Krag a kamaszok pszichiátriai problémáit bentlakásos formában kezelő Liberty Point orvosigazgatója. A Virginia Egyetem klinikai adjunktus-professzora. Dr. James Krag a fiatalkorúak szorongási zavaraira szakosodott orvos, emellett a serdülőkorúak vonatkozásában a kábítószer-fogyasztással, illetve a családi pszichiátriai kezelésekkel is foglalkozik.

A súlyos depressziós életciklusok TM általi kiegészítő kezelése vonatkozásában arra a kérdésre, hogy a TM képes-e megakadályozni ezeket az ismétlődő időszakokat, Dr. Krag a következőket nyilatkozta: „Ismert a Transzcendentális Meditáció kiegyensúlyozó hatása. A TM megakadályozza a depressziós hangulatváltásokat, segít stabilizálni a hangulatot, és más egészségügyi hatásáról is tudunk. Egy próbát mindenképpen megér. Ismerek olyan embereket, akiknél a TM csökkentette a depressziós hangulatváltási ciklusokat. A kutatási eredmények rámutattak, hogy a TM rendszeres gyakorlása csökkenti a depressziót. A Journal of Counseling and Development szakfolyóirat arról számol be, hogy a poszt-traumatikus stressz-szindrómában (PTSD) szenvedő betegeknél négy hónap rendszeres TM-gyakorlást követően szignifikánsan csökkent a depresszió, ellentétben más betegekkel, akik csak pszichoterápiás kezelést kaptak – esetükben nem volt jelentős csökkenés megfigyelhető”.

Dr. James Krag a „Minden meditáció egyforma?” c. kérdésre a következő választ adta: „A különféle gyógyszerekhez hasonlóan a meditációknak is számos működési módja létezik. A legtöbb tudományos kutatást a Transzcendentális Meditációról végezték, az eredmények egyértelműen jelzik, hogy a TM hatékonyabban alkalmazható a különféle egészségi problémák esetén, mint a kutatás tárgyát képző más meditációk. Ha az adott gyógyszerre vonatkozóan egy kutatás azt állítja, hogy segít kezelni az adott betegséget, felelőtlen és logikátlan lenne arra következtetni, hogy a többi gyógyszer is segít kezelni ugyanazt a betegséget. Ugyanígy, a TM-ről végzett kutatásokat felhasználva nem lehet általánosítani a kapott eredményeket más meditációk vonatkozásában. Okosan és körültekintően kell meditációs módszert választani, figyelembe véve a hatékonyság és a várt eredmények tudományos kutatások általi alátámasztását. Épp ezért én határozottan támogatom a Transzcendentális Meditáció iskoláinkban és az egészségügyi rendszereinkben történő bevezetését”.

--
A Prof. Dr. James Krag pszichiáter-orvos által javasolt Transzcendentális Meditáció erőfeszítés-mentes, egyszerű módszerével két díjmentes előadás keretében lehet megismerkedni, az előadások időpontjáról, helyszínéről a tm-tanfolyam.hu címen lehet érdeklődni.

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr215320362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása