Az utóbbi évtizedekben számos rendőrségi és katonai vezető ismerte fel a Transzcendentális Meditáció és a TM-Szidhi alkalmazását a hivatásos állományok terén. Legyőzhetetlen Honvédelem Technológia néven programot dolgoztak ki e nyílt gondolkodású vezetők. Alább egy villám kép- és videoriportban ismertetem a nagyszabású rendőrségi és a különféle nemzeti hadseregek berkeiben megvalósított meditációs programokat.

New York-i Rendőrség

John Theobald az 1960-as évek közepén a New York-i Rendőrség bűnmegelőzési csoportjának egyik tagja volt. Nevéhez köthető, hogy az 1970-es években 6000 New York-i rendőrtiszt tanulta meg a Transzcendentális Meditációt. John a Police Writers nevű oldalon ír résztelesebben a tapasztalatairól.

Harcos Wellness Művelet

A híres filmrendező, David Lynch és az alapítványa által életre keltett, igen nagysikerű program keretében a poszt-traumatikus stressz-szindrómában (PTSD) szenvedő veterán katonákat, illetve rendőrtiszteket tanítják meg a Transzcendentális Meditációra. E programról az operationwarriorwellness.org címen lehet olvasni. A Norwich Katonai Egyetem bevezette a képzésébe a Transzcendentális Meditációt, az alábbi Lynch-videóban az egyetem rektora is nyilatkozik:

Brazil Katonai Rendőrség

1987-1988-ban a brazil kormány 26 ezer katonai rendőrnek taníttatta meg a Transzcendentális Meditációt:

brasilcops-26ezer.gif

milpolice.gif

Ekvádor

José Martí Villamil de la Cadena altábornagy, az ekvádori hadsereg vezérkari főnöke, illetve az akkori honvédelmi miniszer helyettese közreműködésével az 1990-es években a katonai rendőrség berkeiben került bevezetésre a Transzcendentális Meditáció:

ecuador-IDT-Slide09.jpg

ecuador-IDT-class1.jpg

ecuador-IDT-class2.jpg

Illetve mostanság az Ekvádori Katonai Akadémián, az oktatási program részeként fiatal katona-növendékek gyakorolják a TM-et:

ecuador-IDT-Slide38.jpgMozambik

1994-ben a katonaság és a rendőrség tagjai számára alapkövetelmény volt a naponta kétszeri meditáció. Mozambik sikertörtével a tminfo.hu két cikkben foglalkozik: http://bit.ly/131x0dl és http://bit.ly/12A2w0i

Dr. David Leffler, a Legyőzhetetlen Honvédelmi Technológia szakértője a honlapján publikált egy igen informatív, a Mozambikban történt eseményeket időrendi sorrendben ismertető grafikát: http://www.davidleffler.com/mozambiquetimeline.html

Nepál

A Nepáli Katonai Akadémia idén vezette be oktatási programjába a Transzcendentális Meditációt, az alábbi képen az akadémia vezetője, Jitendra Karki ezredes látható. Az ezredes úr újfent megtanulta a TM-et:

Nepal-katona.jpg

Magyarország: Tűz- és Polgári Védelmi Országos Parancsnok

1995-ben Prof. Dr. Bukovics István vezérőrnagy és a titkára tanulta meg a Transzcendentális Meditációt, erről A Horn-kormány és a Transzcendentális Meditáció című bejegyzésben írtam korábban.

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr615400392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása