Alább Dr. Thomas Tomaselli altatóorvos (New York, USA) és Dr. David Sands nyugdíjas gyermekorvos nyilatkozik arról, hogy a Transzcendentális Meditáció hogyan járult hozzá a praxisuk okozta stressz csökkentéséhez.

K.: A Transzcendentális Meditáció hogyan segít csökkenteni a stresszt?

Dr. Thomas Tomaselli: Altatóorvosként gyakorlom a Transzcendentális Meditációt, mivel az életem stresszes, hektikus. A kórházban, mondhatjuk azt, hogy nagyon a „gödörben” vagyok. A Transzcendentális Meditáció technikája lehetővé teszi számomra a pihenés egy páratlan módját. Könnyen találok naponta kétszer húsz perc időt a gyakorlásra – a kórház életmódja közepette is.

Dr. David Sands: A stressz az orvosi munka velejárója, így szükségszerű számunkra egy olyan módszert találni, ami megszabadít a feszültségektől. Azt tapasztaltam, hogy a Transzcendentális Meditáció a beteg csecsemők és gyermekek okozta lelki feszültség természetes ellenszere, még az élet-halál helyzetekben is. Miután szó szerint életmentésre van szükség, nagyon koncentráltnak és higgadtnak kell maradni minden körülmény között. Gyakran kaptam az éjjel során is ügyeleti segélyhívásokat. El kellett vonatkoztatni attól, hogy alszom, vagy épp kimerült vagyok – szó szerint percek alatt cselekvésre képes kellett legyek. A Transzcendentális Meditáció gyakorlása a tiszta elme és az állandó figyelem fenntartásának természetes módszere, segítségével sikeresebben tudtam a beteg gyermekek ellátását végezni.

A Tomaselli és Sands doktorok által ajánlott és alkalmazott Transzcendentális Meditációval két díjmentes előadás keretében lehet megismerkedni. Az előadások helyszínéről, időpontjairól a TM-tanfolyam.hu címen lehet érdeklődni.

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr115435415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása