A legújabb felmérések szerint az Irakban és Afganisztánban szolgált veterán katonák 37%-a követett el öngyilkossági kísérletet. A háborúban aktívan harcoló katonák a poszttraumatikus stressz-szindróma (PTSD) nevű betegségben szenvednek. Immáron a harmadik – háborús veteránokon végzett – tudományos kutatás igazolja, hogy a Transzcendentális Meditáció jelentősen (40-50%-kal) csökkenti a PTSD tüneteit.

A katonai orvoslással foglalkozó Military Medicine szaklap 2013. júliusi számában megjelent tanulmány a PTSD-betegek Transzcendentális Meditáció általi kiegészítő terápiás kezelését vizsgálta. E kutatás volt a harmadik olyan tanulmány, ami igazolta a TM-meditáció kiemelkedő hatékonyságát a PTSD-tünetek csökkentése terén. A kutatást a Védelmi Minisztérium (USA) Eisenhower Katonai Orvosi Központjának Traumatikus Agysérülési Klinikáján végezték. A vizsgált beteg katonák előzetesen önként vállalták, hogy a Transzcendentális Meditációt naponta kétszer 20 percig gyakorolják. A tanulmány során 2 hónapig követték a TM-et gyakorló katonákat. A kutatási publikáció 3 esettanulmányt emel ki, melyek igazolják a Transzcendentális Meditáció hatékonyságát az aktív szolgálatot teljesítő katonák PTSD-tüneteinek csökkentése terén.

Az Amerikai Védelmi Minisztérium nemrég bejelentette, hogy 2.4 millió dollárral támogatja a San Diego Kórház veterán katonákat kezelő orvosi központjának Transzcendentális Meditáció oktatási-kutatási programját a PTSD vonatkozásában – olvasható a BusinessWeek.com oldalon.

meditation_630x420.jpg
A Transzcendentális Meditáció az egyik legkiválóbb, könnyedén gyakorolható, erőfeszítés-mentes stresszcsökkentő program, melyet többek közt Prof. Dr. Selye János, a stresszelmélet atyja is ajánlja. A TM-mel két díjmentes előadás keretében lehet megismerkedni. Az előadások időpontjairól, helyszíneiről a TM-tanfolyam.hu címen lehet érdeklődni.

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr755503495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása