A thaiföldi Dhammajarinee Witthaya nevű buddhista leányiskolában bevezették a Transzcendentális Meditációt – adta hírül a HuffingtonPost.

A Dhammajarinee Witthaya leányiskola az első olyan bentlakásos leányiskola, ahol buddhista apácaképzés folyik. Az iskolában a modern tananyag mellett autentikus buddhista tanításokat kapnak a diáklányok.

A Dhammajarinee Witthaya iskola a Transzcendentális Meditációt és a jógát alkalmazza az oktatási program részeként. „A diákok megtanulják a Transzcendentális Meditációt az első félév elején. A különböző tartományokból érkező diákok viselkedése agresszív volt, és nem figyeltek a tanulmányaikra. Miután megtanulták a Transzcendentális Meditációt, nyugodtabbá váltak és csökkent az agresszív viselkedés. A növekvő belső boldogság miatt jobban odafigyelnek arra, amit tanítunk nekik” – nyilatkozta Acharn Yai buddhista apáca.

DHAMMAJARINEE-WITTHAYA-SCHOOL.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr15597148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása