tosin-abasi-meditation-practice1.jpgA szemtelenül fiatal Tosin Abasi ma a progressziv rockzene egyik kultikus alakjának számít. Tény, hogy elég sok neves gitáros van, de Abasi technikája egyszerűen páratlan! Sok szempontból is megfelel az ő eddigi élete az ún. „amerikai álomnak”, melyben a mélyből feltörekvő srác sosem gondolt magaslatokba ért fel.

Tosin 1983-ban született, egy bevándorló család gyermekeként. Szülei Nigériából emigráltak az Államokba még fiuk születését megelőzően. „Ugyanabból az okból jöttek, mint bárki más az 1970-es években: Lehetőséget akartak kapni egy új életre és ezért cserébe a kemény munkát is vállalták” – mondja el szüleiről Abasi.

Már kisgyermekként érezte, hogy szoros szálak fűzik a zenéhez, mégsem ment simán minden. „Amikor felvettek az Atlanta Institute of Music-ba, egy kutya kennelbe jártam dolgozni. Ez egy bentlakásos létesítmény volt, ahol én takarítottam a kutyák ürülékét, miközben teli tüdőből ugatott rám 40 kutya. De dolgoztam egy halkonzervet előállító gyárban is Alaszkában, ahol napjában 16 órát is dolgoztunk lazachússal. Tulajdonképpen ezekkel a munkákkal megkeresett béremből sikerült megvennem az első komoly gitáromat és ekkoriban ismertem meg Steve Vait is. Dolgoztam jobb helyeken is, mint pl. kávézókban. Összességében rengetegféle munkát végeztem” – emlékszik vissza a gitáros. „Most már csak a gitáron játszom a megélhetésemért. A turnék, az óráim elég pénzt hoznak, hogy biztosítsam az anyagiakat.”

Nyisd ki a kreativitásod!

Azért, hogy minden nap megálld a helyed a mai zenei életben, az egyik legfontosabb dolog, hogy kreativitásod határtalanul szárnyaljon. A versenyképesség alapja ugyanis ez, s persze a kemény munka. Hogyan tartja ez a fiatal zenész formában magát minden nap?

Tosin Abasi, aki a Leaders nevű zenekar alapítója és vezetője is egy személyben, már egy bizonyos rutinra tett szert a zenei élet kihívásaival kapcsolatban. Emellett naponta rendszeresen jógázik és a Transzcendentális Meditáció technikáját gyakorolja.

Megismerkedés Steve Vaiel és a Transzcendentális Meditációval

Tosin Abasi életútjáról már két alkalommal is készült címlapsztori a Guitar World című magazinban, mely gitáros körökben a legelismertebb kiadvány. 2012-ben fedezte fel őt a legendás Steve Vai, aki történetesen TM-gyakorló is.

Abasi elmondta: „Ember, azt mondanám, hogy amikor Steve Vai találkozott a zenémmel, ő azt mondta, hogy tetszik neki, amit csinálok. Ez elég!...A gitáromon ma is rajta van Steve aláírása. Ebben a műfajban ez a legnagyobb elismerés, amit egy srác kaphat.”

„Ezek a módszerek segítenek nekem, hogy megtaláljam a központot” – magyarázza Abasi a TM-mel kapcsolatban. „Szóval nem gondolkodom azon, hogy a kreativitásom milyen forrásból származik. Amikor meditálok, ezt hozza magával a tudat, a központ a forrása a kreativitásnak és az intelligenciának. Véleményem szerint ez a legjobb módja annak, hogy bekapcsolódjunk a kreatív teremtésbe.” A fiatal művész elárulta, hogy fizikailag is sokat segít neki a Transzcendentális Meditáció, csökkent a reakcióideje és jobbak a reflexei. Véleménye szerint a meditáció nem vesz el a szervezetből, csak megerősíti azt.

„A jóga és a meditáció azt hiszem, hogy mindenki számára szuper fontos lenne, akár gitározik, akár nem” – jegyzi meg Tosin Abasi az interjú végén.

Díjmentes TM-előadások: TM-tanfolyam.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr296616515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása