Mike Love a The Beach Boys frontembere, aki titkos energiaforrásának a Transzcendentális Meditációt tartja. Az idén márciusban 73. születésnapját ünneplő Mike a mai napig fáradhatatlanul turnézik szerte a világon, Budapesten 2014. november 26-án lépnek színpadra. Az alábbi interjút a Portland Tribune újságírójának, Kerry Eggersnek adta. Mike Love a Transzcendentális Meditációról beszélt, amely módszert már több, mint 45 éve gyakorolja nap mint nap.

MikeLove_1.jpg

A The Beach Boys zenekar legutóbbi albuma a „That’s Why God Made the Radio” címet viseli. Az amerikai toplistákon a harmadik helyet szerezték meg vele. Mindent egybevetve, a zenekar már több TOP40-es listáján foglalt el előkelő helyet, teljesítményük kivételes az amerikai zenekarok történetében.

„Ez ad nekem pihenést és kikapcsolódást a folyamatos aktivitás mellett, teljesen megszünteti a fáradtságot” – mondta az énekes, dalszerző. „Ez [a Transzcendentális Meditáció módszere] ad egyfajta emelkedettséget anélkül, hogy alkoholt vagy kábítószert vennél igénybe. Óriási előny volt számomra, hogy részévé vált az életemnek.”

A The Beach Boys dalt is szerzett a TM-ről, a „The TM-song” címmel, a szerzemény a „Rock'n Roll Music” című albumon jelent meg 1968-ban (B. Wilson és Al Jardine közreműködésével).

Mike Love azután kezdett el meditálni, hogy találkozott Maharishi Mahesh Yogival Párizsban, 1967-ben. Amint a TM-ről készült dal is mutatja, a Transzcendentális Meditáció módszere központi szerepet töltött be a zenekar rock and roll pályáján. „Megvan a világosság és az energia a szórakoztatói tevékenységünkhöz, hogy képesek legyünk utazni, próbákat tartani és előadni. Amikor meditálsz, olyan érzés kerít hatalmába, mintha kissé megmámorosodnál, a feszültségek és a fáradtság megszűnik. A biokémiád megváltozik. Ez egy nagyon egyszerű, de csodálatos dolog!”

„A Transzcendentális Meditáció számomra olyan, mint egy titkos fegyver. Amikor a TM-et gyakorlod, a gondolkodás egy olyan szintjét találod meg, ami maga a túllépés és eljutsz gondolat forrásához. A túllépés által fel tudod tölteni az akkumulátoraidat és fellélegezhetsz. Ha elég sokan tanulnának meg meditálni – elmélkedik Mike Love –, akkor teljesen más világ lenne, vagyis világbéke, jólét és egészség uralkodna!”

Díjmentes TM-előadások: TM-tanfolyam.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr556774001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása