Kevin+Hearn+2011+NAMM+Show+Day+3+SzCkkcHHflXl.jpg

Hearn jelenleg Toronto belvárosában él. Van egy elszigetelt házikója is, egy tó mellett, ahol gyermekkorát töltötte. Elmondása szerint bárhová megy, mindig visz magával könyvet, melyekből értékes gondolatokat merít.

A kanadai zenész egy percig sem unatkozik, aktívan kiveszi a részét minden olyan projektekből, melyhez közel kerül. Elmondta, hogy a TM technika gyakorlása segít neki, hogy a dolgok zökkenőmentesen menjenek. Hearn úgy dolgozik akár egy „kreatív tornádó”.

Most a Barenaked Ladies rock zenekar billentyűse és egyben állandó tagja. A banda 15 millió lemezt adott el napjainkig. Munkái közül kiemelkedő még a The Big Bang Theory, melynek elkészítésében Thin Bucklevel működött együtt.

Jelenleg ötödik szólóalbumán dolgozik, mely várhatóan november végén kerül a nagyközönség elé.

Kevin alkotói munkásságára nagy hatással volt a Beach Boys, kiknek nagy sikerű slágereit szívesen idézi fel. Kedvenc albumai is tőlük származnak és mondhatjuk, hogy inspirálóan hatottak rá a zenei érdeklődésében.

Hearn tizenöt évvel ezelőtt komoly betegséggel, leukémiával küzdött, de felgyógyult és azóta megállíthatatlanul dolgozik, amit mi sem bizonyít jobban, mint az azóta megjelent több mint húsz zenei album. Ez a fajta könyörtelen inspiráció és határtalan kreativitás teszi őt egyedivé. Mindezt lelkesedést képtelenség mesterségesen fenntartani, de azért ő is használ néhány egyszerű módszert annak érdekében, hogy kreativitása megmaradjon és sokat jelent számára az őt körülvevő támogató környezet is.

A Transzcendentális Meditációt olyan módszerként határozta meg, amely megnyitja az utat az „univerzális igazságok” felé. Az interjúban megemlítette David Lynch „Hogyan fogjunk nagy halat” című könyvét, melyben a tudat kreativitásának a meditáció kapcsán való kiaknázásáról ír a szerző.

Hearn elmondta azt is, hogy amióta elsajátította a TM-et, ügyel a meditáció rendszeres, napi kétszeri gyakorlására. Valamint bevallása szerint a technika áldásos hatásának köszönhetően a zeneszerzés is könnyebben megy neki. Mint mondja, mióta meditál a személyes tapasztalata az, hogy az írás során sokkal fogékonyabbá vált „egyetemes igazságok” felismerésére.

„Keresztül mész bizonyos tapasztalatokon az életben és elkezded mélyebben megérteni a dolgokat. Egy kicsit több erőfeszítésbe kerül, hogy megfogalmazzuk ezeket, de az eredmények talán erősebb anyagok, erősebb művészet, erősebb kijelentések lesznek” – mondja Kevin Hearn.

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr296917947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása