gabrielle-bernstein-tm-transcendental-meditation-practice.jpgHúszas éveiben a fiatal és vonzó Gabrielle Bernstein társtulajdonosa volt egy sikeres PR-ügynökségnek, és szinte minden estéjét bulizással töltötte New York legmenőbb klubjaiban. Az elbűvölő felszín mögött azonban kábítószer-függősége, borzalmas bizonytalansága és megszállott népszerűség iránti vágya lakozott.

Majd úgy döntött, hogy feladja karrierjét és borzalmas életmódját egy törekvésre, a szellemi fejlődés motivációjára cseréli.

Ha a „Tanulj meg meditálni!” fogadalmat teszed fel az újévi listádra, akkor a „stressz-mentesség” meg fog jelenni az életedben! És valóban, ez a két dolog kéz a kézben jár!

gb-gabrielle-bernstein-and-oprah_meditation-practice-stress.jpgA New York Times bestseller szerzője és Oprah személyes kedvence Gabrielle Bernstein, aki kapcsolatot fedezett fel a mentális rendetlenségek és a meditáció között, saját tapasztalatai alapján.

Bernstein az egykori „PR-os lány”, akinek saját drog- és alkoholfüggősége spirituális ébredéséhez vezetett, igen jó hírnevet szerzett, mint szakértője a fenti témának.

Gabrielle tavaly nyáron végezett el egy kundalíni-jóga tanárképző tanfolyamot, s gyorsan be is építette rutinjába a tanításokat és a workshopokon szerzett ismereteket. Valamint elsajátította a Transzcendentális Meditáció technikáját is a David Lynch Alapítvány közreműködésével. Utóbbi óta könnyebb számára a stressz kezelése és bőrproblémái is megszűntek. „Kiderült, hogy a bőrömmel a stressz miatt voltak problémák!” – nyilatkozta Bernstein „Már nem szenvedek a szorongástól, ahogyan korábban, amit közvetlenül a Transzcendentális Meditáció életemben való megjelenésének tulajdonítok.”

A TM-technikájával kapcsolatban Bernstein azt tekinti a legfontosabbnak, hogy teljesen természetes módszer. A stresszes gondolatokat remekül kordában tartja. „Amikor a gondolatok jönnek, hadd jöjjenek!” – magyarázza Bernstein. „Ne nyomjuk el őket, ne tagadjuk meg, vagy ne próbáljuk irányítani őket. A TM-el kapcsolatban azt tanítják, hogy a meditációban fellépő gondolatoknak érzelmi gyökerei vannak, ezek kellenek a gyógyuláshoz és az, hogy megjelennek, a gyógyulási folyamat részét képezik.” A stresszek feloldódása természetszerűleg következik be a technika egyszerűsége okán.

„A mantra használata megadja neked, hogy eljuss valahová – legyen meg a mantrához való visszatérés gondolata és így tovább, oda-vissza. Valahányszor gondolkodáson kapod magad [meditáció közben], csak térj vissza a mantrádhoz.”

„Hasonlóképpen, amikor valaki meditál, úgy veszi észre, hogy több lett az energiája, tisztább az elméje, de nem érzékeli a tulajdonképpeni folyamatot, amelynek során a Lét átitatja az elme természetét. Az egész folyamat csendes, a tiszta Lét szintjén megy végbe. Bármilyen tapasztalatokat is él át az elme a meditáció folyamán, azok mind csupán a meditáció közegének relatív állapotai. Ezek az állapotok egyre finomodnak, míg végül már semmi sem marad a közegből, és az elme teljesen önmagára marad a tiszta tudat állapotában.” (Maharishi Mahesh Yogi)

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr107013587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása