kanoa-zimmerman-tm-meditation-surfing-photos_1.jpgKanoa Zimmeman szörfös Kaua'i, Hawaii szigetén született. Miután családja Iowába költözött, Kanoa két hasznos szokást vett fel: a fotózást és a Transzcendentális Meditációt.

„A meditáció megnyugtató hatással van rám” – magyarázza Kanoa. „Azt hiszem, hogy ez hasonló a szörfözéshez, anélkül, hogy emberek kiabálva biztatnának haladásra… Ez valami olyasmi, ami kevésbé függ a környezettől. Meditálhatsz nagyjából bárhol, s jó ez a következetesség.”

A szörfözéshez hasonlóan a fotózás, a képek is időtálló minőséget képviselnek az életében. Készített munkákat számos neves márkának is, többek közt a Hurley, Patagonia, Quiksilver, s elismert kiadványok használták fel képeit. Jelent meg képe a Surfer Magazineban és a The Surfer's Journalben. Míg szörfös fotóiért elismeréseket kapott, nem feledkezhetünk meg lélegzetelállító fekete-fehér víz alatti felvételeiről sem, melyek talán még szélesebb körben ismertek.

„A víz alatti jeleneteket igazán fekete-fehérben jó megragadni” – magyarázza Kanoa. „Úgy gondolom, ez azért van, mert ha a kék dominál, akkor egyfajta fogást talál a szemeden, s így csak annyit látsz, hogy kék, de nem igazán lehet különbséget tenni a különféle árnyalatú kékek között. Úgy érzem, hogy a fekete-fehér hozza ki igazán a tónusokat – változatos skálán mozog a fekete és a fehér, az egészen világos és sötét szürkén át: olyan ez mint egy nagy rajz.”

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr77097511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása