791081-wes-carr.jpg

Az 1982-es születésű Wes Carr ausztrál származású énekes, dalszerző, multiinstrumentalista, aki az Idol hatodik évadjának győztese (2008-ban). Majd aláírt egy lemezszerződést a Sony Music-kal és ívelő karriert sikerült befutnia. Hazájában már több dallal és albummal került a zenei toplisták élére. Egyike a legnépszerűbb zenészeknek Ausztráliában.

A hírnévhez és sztársághoz vezető útja során megtanulta a Transzcendentális Meditációt is, hogy megküzdjön a felhalmozódott mentális és fizikai nyomással. Öt év gyakorlás után megállapította, hogy a Transzcendentális Meditáció a napi rutinja elengedhetetlen részévé vált.

„A Transzcendentális Meditáció gyakorlata nagy hatással van rám, érzelmileg kiegyensúlyozott vagyok. Amikor hanyagolom a gyakorlást, a világom kezd összeomlani belsőleg. Az agyam azt érzi, hogy ködös és nagyon ingerlékeny leszek, fizikailag érzem olyankor, hogy stressz-energia bugyog a testem körül. Szóval meditálni kell. A TM jelentősen megváltoztatta a világomat.”

Nehézségek, mint a változás katalizátorai

Wes szerint a kívülálló számára karrierje simának és csillogónak tűnhet, de valójában időnként durva küzdelmeket vívott és néha még ma is akadnak nehézségei. A megküzdésben segítségére van, hogy az életre igyekszik holisztikus szemléletben tekinteni.

„Szorongással és a depresszió különböző megnyilvánulásaival küzdöttem életem jelentős részében. Hol épp szedtem, hol épp nem szedtem gyógyszereket 12 éves koromtól kezdve folyamatosan.”

A meditáció kapcsán, minél több változást figyeltem meg magamon, annál jobban növekedett a tudatosságom és mélyebbre kerültem a „nyúl üregébe”. Ez a folyamat hosszú időt vett igénybe és még most is tart” – jegyezte meg TM tapasztalatai kapcsán a művész. A lélek mélységeiről állítása szerint folyamatosan szerez tapasztalatokat, törekvése a személyes fejlődésre rendkívüli.

George Harrison nyomdokain

Wes Carr legújabb turnéja a „Here Comes The Sun” címet viseli, mely során bensőséges hangvételű meséket és anekdotákat oszt meg a néhai George Harrisonról. Nem csak Harrison muzsikájának mélységeit kívánja feltárni, de állítása szerint „kívül-belül” egy spirituális utat szeretne bejárni.

Az út során szemelvényeket is felhasznál pl. Harrison és John Lennon (1967) beszélgetéséből, a Transzcendentális Meditációról – utóbbiban több közkeletű tévhitet lepleztek le a meditációval kapcsolatosan.

George Harrison nem csak a „csendes Beatle” volt, aki szólógitárosként játszott a leghíresebb és legbefolyásosabb zenekarban, ami valaha létezett. Újító szellem volt, aki megkérdőjelezte az élet és a valóság jelenségeit, azok mélyebb tartalmát kutatta. Szoros kapcsolat fűzte a keleti kultúrákhoz, hagyományokhoz. Leghíresebb zenei együttműködése életének ezen a területén Ravi Shankarral (Grammy-díjas indiai szitárjátékos és zeneszerzővel) volt, a Transzcendentális Meditáció technikájának felfedezése és elsajátítása pedig Maharishi Mahesh Yogi közreműködésével valósult meg.

Wes Carr Harrison hatására tanulta meg a TM-et. „Ha nem lett volna George, én nem kezdem el a Transzcendentális Meditációt. A technika nagy szerepet játszott a depresszióból való kilábalásomban” – árulta el Wes. „Számomra George a maga módján egy szellemi vezető volt, szinte vezérlő lényként tekintek rá. Az ő zenéje megkérdőjelezte a létezést, és megingatta a mai gondolkodást.” Wes szerint George Harrison olyan ember volt, aki a világ ősi hagyományait, lelki gyakorlatait és a zenei érzékenységet olyan módon ötvözte, mellyel korábban a nyugati emberek nem találkozhattak.

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr406932583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása