US-Congress-AFPP.jpg

A meditációs ülések rendkívül népszerű időtöltéssé váltak a kongresszusi szavazásokat megelőzően. A gyakorlatot elsősorban demokraták, míg a republikánusok egyáltalán nem végzik.

us-congress-meditation-sessions-representative-tim-ryan (1).jpgTim Ryan indította útjára a nem mindennapi hagyományt a 113. kongresszusi ülése előtt, csaknem két évvel korábban. Hozzá kapcsolódtak képviselőtársai, míg az ohioi demokraták életre hívták az ún. „Csendes Idő Választmányát”. Ennek kapcsán a meditációra reggel 6.00 és 6.30 között, még a szavazások megkezdése előtt, minden héten sort kerítenek a kongresszus tagjai.

Ryan a Page Sixnek tett interjúban elmondta, hogy megpróbálja minél több társát meggyőzni arról, hogy csatlakozzanak a meditáló csoporthoz.

„Minél több képviselő meditál a Házban, az annál inkább segít a Kongresszusnak. Ezt főleg a demokraták teszik meg [a csoportban], de még nem volt republikánus tagunk. Ez nem olyan dolog, amire kényszeríteni lehetne valakit.” Ryan elmondta azt is, hogy meggyőződése szerint rendkívül jó, hogy a Transzcendentális Meditáció hasznosnak bizonyult a veteránok rehabilitációjában, s hogy többen le tudják tenni a gyógyszereiket a módszer áldásos hatásai révén.

Ryan hangsúlyozta azt is, hogy munkájuk során értéket képvisel a meditáció, melynek révén egy kis csendes időhöz jutnak, mielőtt megtennék szavazataikat. Utóbbi által sokkal jobb döntéseket hoznak.

Ryan képviselő álláspontja szerint a politikai érvelésre is remek hatással van a rendszeres meditáció, hiszen ahelyett, hogy túlreagálnának egy-egy helyzetet, a technika segítségével kapnak egy kis teret, lehetőséget a lehiggadáshoz, a bölcs döntések meghozatalára. „Remélhetőleg ez ad mindenkinek egy kis bátorságot és még több jól átgondolt érvet.”

Tim Ryan elkötelezett híve a meditációnak, sőt egy könyvet is írt „A Mindful Nation” (Tudatos Nemzet) címmel, melynek egy példányát Barack Obamahoz is eljuttatta. Elmondása szerint az Egyesült Államok elnöke így reagált a könyvvel kapcsolatban: „Ez a lényege a megfelelő gondolkodásmódnak. Azt hiszem, hogy ez az, amit minden helyzetben szem előtt kell tartanunk.”

„Bármely nemzedék, melynek vezetői őszintén hozzálátnak, hogy széles körben bevezessék a Transzcendentális Meditáció rendszerét az emberek életébe, meg fogja teremteni a tartós világbéke állapotát. Ha a jelenlegi nemzedék vezető politikusai és befolyásos közéleti vezetői teszik ezt meg, akkor övék lesz az érdem, és méltó elégedettség tölti majd el őket, hogy jobb világot hagytak örökül az eljövendő nemzedékekre.” (Maharishi Mahesh Yogi, A Lét Tudománya és az Élet Művészete, 258. oldal)

A fenti témához kapcsolódik a Horn-kormány és a Transzcendentális Meditáció című blogbejegyzés.

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr256877527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása