Néhány kansasi képviselő feltett szándéka volt, hogy a városházán egy kijelölt csendes helyet alakítsanak ki, ahol a törvényhozók, a személyzet és a látogatók is elvonulhatnak a csendbe – olvasható a HaysPost.com oldalon.

A csendes időre szánt szobáról kép is készült, melynek tanúsága szerint kényelmes bútorokkal állnak a meditálók rendelkezésére. Az épület E-221-es számú terme a remények szerint a döntéshozók ellenjegyzése révén állandó jelleggel használható majd az épületben.

meditation-room-capitol-kansas-statehouse_1_.jpg

meditation-room-capitol-kansas-statehouse-rep-steve-brunk.jpgSteven Brunk (R-Wichita) elmondása szerint a csendes szoba egy ún. „semleges helynek” készül, ahol pártállástól, vallási hovatartozástól függetlenül mindenki eltölthet némi időt. Ez egy egyszerű csendes szoba, mely arra szolgál, hogy elvonulhassanak meditálni, imádkozni, gondolataikat rendezni a feszült tempót diktáló hivatali munkából.

A helyiség kialakítása plusz járulékos költségekkel nem, viszont rengeteg előnnyel jár. „Nem fog felmerülni semmilyen többletköltség azzal kapcsolatban, hogy a szoba állandó csendes hellyé váljon, mert az már most is be van rendezve az adományozott bútorokkal” – nyilatkozta Steven Brunk.

Virgil Peck (R-Tyro) magyarázata szerint „a helyiség hasznos a jogalkotási ülésekkel járó stressz kezelésében.” Valamint megnyugtató a tudat – a képviselő álláspontja szerint –, hogy adott egy hely, ahova lehetőség van elvonulni, hogy megnyugodjanak és felfrissüljenek fizikailag, érzelmileg és lelkileg.

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr907144383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása