nn20121123a9a.jpg

Dr. Yukio Hatoyama Japán miniszterelnöke volt 2009-2010-ben. Elnyerte a Maharishi Menedzsment Egyetem tiszteletbeli jogi doktorátusát, a diplomaátadó ünnepségen beszédet fog tartani 2015. májusában. „Ez egy óriási megtiszteltetés, hogy a japán miniszterelnök beszél majd a diplomaosztón” – mondta a MUM rektora, Dr. Bevan Morris.

Dr. Hatoyama a Liberális Demokrata Párt élén komoly munkát folytatott a többpártrendszer bevezetése és az évtizedek óta fennálló egypártrendszer megdöntése ellen. 2009-ben lett az LD Párt elnöke, s választási győzelméig vezette azt. Előkelő japán család sarja, akik régóta a kormány szolgálatában állnak. Dédapja a képviselőház kiváló szónoka volt a 19. század végén. Nagyapja miniszterelnök volt az 1950'-es években, édesapja pedig japán külügyminiszter, öccse szolgált a belügyminisztériumban és a hírközlésnek is.

Családja a felsőoktatásban is komoly múltra tekint vissza. Dédapja miután feladta a kormányzati munkát, elnöke lett a Waseda Egyetemnek, s Dr. Hatoyama nagyanyja alapította a Kyoritsu Női Egyetemet.

Hatoyamas mérnöki diplomát szerzett a Tokio Egyetemen, PhD-mérnöki oklevelét Stanfordban szerezte. Professzora volt a Tokyo Institute of Technologynek, és a Senshu Egyetemnek.

Politikai pályafutása 1986-ban kezdődött, amikor beválasztották a képviselőházba. Őt tették meg miniszterelnöknek 2009-ben, s annak ellenére, hogy viszonylag rövid időt töltött hivatalában, hosszú listát tesznek ki az elért eredményei, beleértve az oktatás és hallgatói ösztöndíjak támogatását, az ingyenesen igénybe vehető támogató szolgáltatásokat a fogyatékkal élők számára. Vezetésével a Japán külkapcsolatok Kínával egyre barátibb hangulatban zajlanak.

Dr. Morris 2013-ban, Tokióban találkozott Dr. Hatoyamaval. Dr. Hatoyamat lenyűgözte a tudatalapú oktatás és a Maharishi Menedzsment Egyetem oktatási rendszere.

Ő maga is gyakorolja a Transzcendentális Meditációt, oktatója Shizuo Suzuki, a MUM öregdiákja volt, aki jelenleg a japán TM-mozgalmat vezeti. Dr. Hatoyamát felesége, Miuyuki is elkíséri, aki még stanfordi tanulmányai alatt sajátította el a TM-technikát.

Hatoyama tervei szerint a közösségben töltött idő alatt igyekszik minél többet megtudni a Maharishi Iskoláról, a Maharishi Védikus Városról, és Fairfieldről.

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr217152487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása