Az American Journal of Health Promotion szakfolyóirat 2011/26. számában megjelent tanulmány szerint a Transzcendentális Meditációt legalább 5 évig gyakorló személyek orvosi kiadásai 28 százalékkal csökkentek. A vizsgálatot 142 TM-meditálón, és a kontroll-csoportként újfent 142, meditációt és egyéb stresszcsökkentő módszert nem alkalmazó személyen végezték. A TM gyakorlását elkezdő 142 fő a kutatás kezdete előtt nem mutatott szignifikáns eltérést a vizsgálat alatti kontroll-csoporttal, így egyformák voltak az orvosi kiadásaik. A vizsgálatot magas orvosi kiadású kanadai személyeken, 5 éven keresztül végezték, s mint az alábbi grafikonon látszik, a piros színnel jelölt nem-meditáló kontroll-csoport orvosi kiadásai az évek múltával növekedtek, a TM-gyakorló csoport kiadásai ezzel szemben a kutatás kezdetekor kicsit nagyobbak voltak, majd két év TM-gyakorlást követően jelentősen csökkentek:

tm-orvosi-kiadas_1.jpg

---
A Transzcendentális Meditációval két díjmentes előadás keretében lehet megismerkedni, az előadások időpontjáról, helyszínéről a tm-tanfolyam.hu címen lehet érdeklődni.

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr305296683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása