sodashi.jpgA Sodashi termékcsalád mintegy 30 millió dolláros éves bevételt generál. A márka termékei 100%-ig vegyszermenetesek, sőt még magát az üzemet is vegyi anyagok nélkül tisztítják. A „Sodashi” szanszkrit eredetű kifejezés, mely tisztaságot, ragyogást és teljességet jelent. A természetes bőrápolás elkötelezett hívei, valamint a világ több pontján spa-komplexumokat üzemeltetnek. A cég alapítója Megan Larsen, aki maga is úgy véli, hogy a test, lélek és elme egyensúlya növeli igazán a szépséget.

A cég különleges abból a szempontból is, hogy felajánlották dolgozóiknak a mindennapos meditáció lehetőségét. A Huffington Postnak adott interjúban arról is szó esett, hogy Larsen a Transzcendentális Meditáció gyakorlását a mindennapi üzleti élet szerves részévé tette cégében.

„19 éve történt, hogy megtanultam a Transzcendentális Meditációt” – mondta Larsen. „Az első dolog, amit észrevettem, hogy mennyivel nyugodtabbnak érzem magam a napi tevékenységeim során. Sokkal energikusabbnak és kreatívabbnak éreztem magam.” A hölgy a meditáció kapcsán egy „mottót” is megfogalmazott: „Ne aggódj a kis dolgokért!”

larsen-219x300.jpgA Transzcendentális Meditáció céges bevezetése kapcsán visszaemlékszik, hogy kezdetben csak ő és egy kolléganője meditáltak a cégnél, majd egy harmadik kollégájuk felfigyelt a tevékenységükre, s hevesen érdeklődött az iránt, hogy hogyan lehet megtanulni ezt a módszert. Végül így indult el a projekt, melynek során 14 évvel később már 40 alkalmazottat támogattak, hogy megtanulják a TM-et. Minden délután az egész csapat együtt meditál 20 percet a tanácsteremben.

„Csodálatos, amint a gyakorlat visszatükrözi az előnyeit mind számunkra, mind az üzleti partnereink felé” – nyilatkozta Larsen. Az üzletasszony célja a meditációs gyakorlat bevezetésével egy fókuszált, kreatív, együttműködő, gondoskodó és összetartó munkahelyi környezet kialakítása a Sodashinál és ez az újítás minden bizonnyal segített a munkatársak megtartásában és a lojalitás megerősítésében is.

„Az élet mozgó, dinamikus, nem pedig mozdulatlan statikus. Az élet energikus, előrehaladó, fejlődő; a cselekvés révén fejlődik és megsokszorozza magát. Az élet természete és célja a fejlődés, a növekedés, a tevékenység és a haladás.” (Maharishi Mahesh Yogi: A Lét Tudománya és az Élet Művészete, 49. oldal)

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr296905287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása