Dr. Fred Travis agykutató egyik kiváló előadásának magyar változata jelent meg tegnap a tminfo.hu-n. A Tudat Tudománya konferencián tartott előadásában az agykutató azt igazolta, hogy a különféle meditációknak - működési mechanizmusaik miatt - egymástól teljesen eltérő hatásuk van, így nem helyénvaló az egyik meditáció hatását, előnyeit a másik meditációra vonatkoztatni. Dr. Travis a Tudat-alapú Oktatás konferenciáján tartott egy előadást, illetve egy meditáció-bemutatót. A színpadon ülő hölgy fejére EEG-elektródák voltak kötve, s a hallgatóság előtt mutatta be az agykutató, hogy mi történik a Transzcendentális Meditáció gyakorlása alatt az agyban. Az alábbi két magyar szinkronos videó első részében történik a meditáció gyakorlásának bemutatása, a második részben pedig elmagyarázza a TM okozta koherens, rendezett agyműködést a különféle agyterületek aktivitása, s azok élettani funkciói tekintetében:

---
A Transzcendentális Meditáció erőfeszítés-mentes, egyszerű módszerével két díjmentes előadás keretében lehet megismerkedni, az előadások időpontjáról, helyszínéről a tm-tanfolyam.hu címen lehet érdeklődni.

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr545304221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása