Az Education című oktatási szakfolyóirat 2013. júniusi számában megjelent tanulmány arról számol be, hogy a Transzcendentális Meditációt gyakorló diákok nagyobb számban tesznek sikeres érettségi vizsgát.

TM_erettsegi.jpgA tanulmány az East Coast nevű városi középiskola 235 diákra vetített iskolai nyilvántartását analizálta. A vizsgálat megállapította, hogy a Transzcendentális Meditációt gyakorló diákok esetében 15%-al növekedett a sikeres érettségi vizsgát tevők száma, szemben a kontroll, nem-meditáló csoporttal.

Az egyes alcsoportok részletes elemzése 25%-os javulási eredményt mutatott az átlaghoz képest alacsonyabb iskolai teljesítményű, Transzcendentális Meditációt gyakorló diákok esetében.

A Transzcendentális Meditációt gyakorló diákok - mint a fenti ábrán látható - 82,1%-a tett sikeres érettségi vizsgát, szemben a meditációt nem gyakorló csoport 66,7%-os arányával. A Transzcendentális Meditációt iskolák tucatjaiban vezették be az Amerikai Egyesült Államokban. Los Angelesben van olyan középiskola, ahol 700 diák tanulta meg a TM-et. Az alábbi interjúban R. Marianna pedagógus-osztályfőnök beszél a hazai alkalmazási tapasztalatokról:

A Transzcendentális Meditáció erőfeszítés-mentes, így a kamaszok számára is könnyedén gyakorolható módszerével két díjmentes előadás keretében lehet megismerkedni. Az előadások helyszínéről, időpontjairól a TM-tanfolyam.hu címen lehet érdeklődni.

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr135369262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása