Zito.jpg

A Major League Baseball World Series bajnok játékosa Barry Zito, aki a közelmúltban Bob Rothal adott interjút a Sirius XM Rádió „Siker stressz nélkül” című adásában. Zito rendszeresen gyakorolja a Transzcendentális Meditáció technikáját, saját elmondása szerint a úgy érzi, hogy a „nyugalom buborékában” van a TM-nek köszönhetően. Ez a nyugalmas érzés a pályán sem hagyja őt cserben.

Zito-TM.pngMindig is komoly értéket képviselt számára a meditáció elsajátítása, olyan családban nőtt fel, ahol nagy jelentőséget tulajdonítottak a művészetnek, zenének és spiritualitásnak. A TM módszere mellett, annak egyszerűsége miatt döntött: „A Transzcendentális Meditációval nincs nyomás vagy rend. Csak ülsz, úgy gondolod a mantrádat, ahogyan a TM-tanár tanította, csak pihensz, lazítasz. Nincs rossz út a Transzcendentális Meditáció gyakorlásában, és számomra ez a csábító benne.”

Barry 2011-ben sajátította el a Transzcendentális Meditáció technikáját. Elárulta, hogy a módszer baseball pályafutásában is jelentősen támogatta. A TM segített neki egyfajta „központi szinten” maradni mentálisan. „Olyan ez, mint amikor vitaminokat szedsz, hogy ne kapj el betegséget, ahelyett, hogy megbetegednél és gyógyszerekre lenne szükséged, hogy meggyógyulj. Másrészt olyan helyzetekben is jól jön számára a TM, amikor igazságtalan kritika éri a személyét” – mondta el Barry Zito.

„Recept az élethez: Élvezd a dolgokat, amiket csinálsz minden egyes pillanatban!”

Baseball dobó játékosi kitüntetései mellett meg kell említenünk Barry Zito zenészi tehetségét is. Zito ugyanis tökéletes dalszerző, gitáros valamint alapító tagja a „Strikeouts for Troops”-nak, melynek keretében karitatív tevékenységet végeznek a Brooke Army Medical Center (Fort Sam Houston, Texas) részére.

Hivatása mellett a családja is fontos területe az életének; a 2014-es szezonban szüneteltette hivatásos sportolói feladatait, hogy feleségével és újszülött fiával lehessen. De töretlenül dolgozik a 2015-ös szezon kihívásain, készül, hogy újra visszatérhessen a MLB-be.

„Teljesítményemet az öröm és a szórakozás hajtja. Azt mondom magamnak: 'Ez ma jó móka lesz'!” – árulta el személyes motivációjával kapcsolatban Zito. A baseball játék során mentálisan elsősorban a feszültség helyett a szeretetben alapozódik meg. Igazán fontosnak azt tartja, hogy a pályán élvezze, amit csinál és az adott pillanatban legyen. „A dobás a cél, a dal írás a cél, kreatívnak lenni a cél...” – jegyezte meg Barry Zito.

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr486873349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása