million_hearts_hd_love_wallpaper.jpg

2014. decemberében a TM for Women gárdáját az a megtiszteltetés érte, hogy formális partnerségre léphetett a Million Hearts nevű szervezettel, amelynek célkitűzése, hogy erőfeszítéseket tegyen valamint új programokkal javítsa az amerikai közösségek egészségi állapotát. Teszik mindezt azért, hogy az amerikaiak hosszabb, egészségesebb, produktívabb életet élhessenek.

A Centers of Disease Control and Prevention, a Centers for Medicare és a Medicaid Services szervezeti egységek a Million Hearts kereretei között és az Egyesült Államok kormányának Egészségügyi és Népjóléti Minisztériuma támogatásával jöhetett létre.

A Million Hearts országos kezdeményezés, melynek célja kifejezetten ambíciózus: 2017-re szeretnék lecsökkenteni a (tendenciák alapján kb. 1 millió személyt érintő) szívrohamok és agyvérzések számát. A munkában szövetségi szervezetek, orvosok, ápolók, gyógyszerészek, egészségügyi szakemberek, egészségügyi érdek-képviseleti csoportok és egyéb közösségi szervezetek vesznek részt tevékenyen.

A nyilvánosságra hozott kutatási dokumentációból kiderül, hogy a programot részben a National Institute of Health is támogatja. (A NIH az elmúlt 18 évben 26 millió dollárral támogatta a Transzcendentális Meditáció kutatását a szív- és érrendszeri betegségek csökkentésének kapcsán.) A programban alkalmazott Transzcendentális Meditáció kapcsán pedig hangsúlyozzák, hogy a technika rendszeres gyakorlása 48%-kal csökkenti a szívinfarktus és a stroke kialakulásának kockázatát. Utóbbinak köszönhetően a program kezdeményezői meg vannak arról győződve, hogy a partnerség tökéletesen illeszkedik a vizionált célhoz.

Sajnálatos, hogy a statisztikák szerint az Egyesült Államokban a hölgyek mintegy 25%-a veszti életét szívproblémák miatt. A különféle érszűkületek, koszorúér elzáródás az erek vérellátását biztosító szív elhalásának leggyakoribb oka. A koszorúér betegségek az idő előrehaladtával jelentős kockázati tényezői a szívroham kialakulásának.

Az életkor előrehaladtával egyre valószínűbb a szívbetegség kialakulása. A nők valamennyi korosztályát veszélyezteti a szívprobléma, de ugyanakkor megállapítható az is, hogy hatékony lépésekkel a betegség előfordulása minimálisra csökkenthető. A TM-technika csökkenti a szívbetegségek legtöbb kockázati tényezőjét, többek közt a magas vérnyomást, és segít megelőzni a már kialakult betegségek kialakulását.

Dr. Lourdes Garcia Mollinedo kardiológus megállapításai szerint: „A TM egy költséghatékony és költségkímélő egészségügyi módszer, melynek kedvező gazdasági hatással van az egyénre, a társadalomra és az egészségügyi rendszerekre is.”

„A Transzcendentális Meditáció statisztikailag szignifikánsan csökkenti a magas vérnyomás és az érelmeszesedés kialakulását; klinikailag igazolt javulás figyelhető meg a kialakult szívbetegségek esetén, csökkentek a kórházi költségek, valamint fejlődés mutatkozik az egyéb kockázati tényezők körében, többek közt csökken a stressz, sőt visszaesett a dohányzás és a koleszterinszint mértéke is” – állítja Abraham Bornstein kardiológus (The New York Academy of Medicine in the Division of Evidence-Based Medicine).

Díjmentes TM-előadások: TM-tanfolyam.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr1007084713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása