A Charles Drew University (Los Angeles) és a University of Hawaii (Kohala) egyetemek közreműködésével végzett tudományos kutatás igazolta, hogy a Transzcendentális Meditációt rendszeresen, naponta kétszer gyakorló, 55 éves, vagy annál idősebb személyek esetében a depresszió tünetei 48 százalékkal csökkennek.

A kutatást afro-amerikai, illetve hawaii indián őslakosok bevonásával végezték. A vizsgált alanyok a szív- és érrendszeri betegségek előfordulása terén jelentős kockázati besorolásúak voltak. Az első vizsgálatot olyan 59 afro-amerikai személyen végezték, akik minimális verőér falvastagsága 0,65 és 0,72 volt. A vizsgálat második fázisába 53 hawaii őslakos indián személyt vontak be, ők újfent 55 évesek, vagy annál idősebbek voltak. A méréseket a CES-D nevű epidemiológiai statisztikai vizsgálati eljárással végezték a kutatást követő 3., illetve 9-12 hónapos idővallumaiban, összehasonlítva a Transzcendentális Meditáció hatásait a hagyományos egészségügyi oktatással. Az afro-amerikaiak, illetve az őslakos indiánok magasabb számban szenvednek szív- és érrendszeri betegségekben – az afro-amerikai populáció körében mintegy 1,5-szer, a hawaii őslakos indiánok esetében pedig 2-4-szer gyakoribb a szív- és érrendszeri megbetegedési és halálozási arány.

TM-depresszio.jpg

Mint a fenti ábrán látható, a Transzcendentális Meditáció már 3 hónapos rendszeres gyakorlást követően csökkentette a klinikai depresszió tüneteit. Dr. Hector Myers, az UCLA (University of California) Pszichológia Tanszékének vezetője – a tanulmány társ-szerzője – szerint „ezek az eredmények biztatóak, és támogatják a Transzcendentális Meditáció vizsgálatát, mint a klinikai depresszió terápiás kiegészítő kezelési módszerét”.

A Transzcendentális Meditáció erőfeszítés-mentes, így a depresszióban szenvedők számára is könnyedén gyakorolható módszerével két díjmentes előadás keretében lehet megismerkedni. Az előadások helyszínéről, időpontjairól a TM-tanfolyam.hu címen lehet érdeklődni.

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr25372187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása