Világszerte minden évben több mint 8 millió nő hal meg szívbetegség és agyvérzés következtében. A Transzcendentális Meditáció szív- és érrendszeri betegségmegelőző hatására hívja fel a figyelmet Dr. Suzanne Steinbaum, a „Go Red for Women” kampány szóvivője, a szívbetegségekre specializálódott Lenox Hill Kórház (New York) „női szív egészsége” kardiológus-igazgatónője.

Suzanne.jpg

„A közelmúltban értettük meg stressz hatását a szívbetegségek kialakulása terén. A harcolsz vagy menekülsz válasz fokozza a stresszhormonokat, növeli a vérnyomást, a koleszterin-szintet és a gyulladást. Mindezek a szívbetegségek kialakulásához vezetnek. Amikor a szívbeteg páciensemnek felírok egy gyógyszert, örülök, ha 30% körüli hatékonyságot érek el. Ezzel szemben a Transzcendentális Meditációval 48-66%-os javulást lehet elérni. 2013 áprilisában az Amerikai Szívgyógyász Társaság tett tudományos nyilatkozatot arról, hogy a meditációs módszerek közül a Transzcendentális Meditáció a stressz kezelésének és a vérnyomás csökkentésének megbízható technikája. A TM a leginkább hatásos számunkra a a szívbetegségek fő kockázati tényezőjének, a stressznek a csökkentése terén” – nyilatkozta a szívgyógyász doktornő.

A Dr. Suzanne Steinbaum kardiológus által javasolt Transzcendentális Meditációval két díjmentes előadás keretében lehet megismerkedni: TM-tanfolyam.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr126516777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása