molina_new.jpgDr. César Molina 59 éves kardiológus, orvosi diplomáját 1980-ban a Yale Egyetemen, míg Bsc diplomáját a Boston Collegeban szerezte. A Yale Egyetemen kutatási ösztöndíjat nyert, doktori értekezéseit a Harvard University Medical School Joslin Klinikáján írta. A Stanford University Medical Centerben vett részt klinikai farmakológiai és kardiológiai orvosi szakképzésen. A Stanford orvosi oktató karának tagja volt, e neves egyetemen alapozta meg kardiológiai kutatási szakmai karrierjét az 1998-ban orvosi Nobel-díjat kapott Dr. Ferid Muraddal. Dr. Molina 1990-től az El Camino Kórházban praktizál. Dr. César Molina szakértőként részt vett a CNN nemzetközi adásában, a műsorban a koszorúér-betegségek Transzcendentális Meditáció általi megelőzéséről beszélt. A Journal of the American College of Cardiology, és az American Journal of Physiology szakfolyóiratok jelentették meg publikációit. Dr. Molina - két gyermek édesapjaként - 1972 óta gyakorolja a Transzcendentális Meditációt.

Dr. Molina arra a kérdése, hogy a Transzcendentális Meditáció gyakorlása csökkenti-e az érelmeszesedést, a következő választ adta: „Igen, a Stroke szaklapban megjelent tudományos kutatás igazolta, hogy a Transzcendentális Meditáció gyakorlása gátolja az érfal vastagodását; csökkenti az érszűkület kialakulási esélyét.

A magas vérnyomás, az érszűkület és az inzulin-rezisztencia, mint kockázati tényezők TM általi csökkenése vonatkozásában így felelt: „A Transzcendentális Meditáció ámbár egy mentális technika, mégis egy egyedülálló neurofiziológiai állapotot hoz létre. E fiziológiai állapot eredményezi a kolereszterin-szint és a vérnyomás csökkenését. Ha csökken a vérnyomás és a koleszterin-szint, csökken az érszűkület kockázata is. Tanulmányok igazolták, hogy azon szívkoszorúér-betegeknél, akik gyakorolják a Transzcendentális Meditációt, kevesebb az angina pectoris [szúró mellkasi fájdalom] előfordulása. A terheléses tesztek igazolták, hogy a TM-et gyakorló betegek esetében megnövekedett a szívizom-kapacitás, illetve csökkent a szívkoszorúér-elégtelenség előfordulási aránya.

Ami azt illeti, a Transzcendentális Meditációt nem csak a szívbetegeknek ajánlom, hiszen nem kell betegnek lenni ahhoz, hogy meditáljunk. Voltak olyan vizsgálatok, melyek azt mutatták, hogy a Transzcendentális Meditáció növeli az élettartamot; csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek okozta halálozást. A TM egy nagyon egyszerű mentális technika, rendszeres gyakorlása a vérnyomás csökkenésével, és jobb neurofiziológiai-, valamint endokrin-integrációval jár, ezzel együtt egyre ébredettebb, éberebb és boldogabb életet eredményez - nyilatkozta Dr. César Molina kardiológus.

Dr. Molina az alábbi 1 órás webinar-előadásában a TM okozta pihenő éberség egészségre kifejtett hatásairól beszél:

--
A Dr. César Molina kardiológus-orvos által javasolt Transzcendentális Meditáció erőfeszítés-mentes, egyszerű módszerével két díjmentes előadás keretében lehet megismerkedni, az előadások időpontjáról, helyszínéről a tm-tanfolyam.hu címen lehet érdeklődni

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr245316969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása