Schneider-Robert.jpgDr. Robert Schneider a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére specializálódott orvos. A New Jerseyben található University of Medicine and Dentistryben szerezte orvosi diplomáját. Az American College of Cardiology társaság tagja, a Fehér Ház és az Egyesült Államok Kongresszusának felkért szakértője. Dr. Schneider és csapata 20 millió dolláros kutatási támogatást kapott a National Institutes of Health kormányzati szervezettől a természetes módszerek – így a Transzcendentális Meditáció – kutatására a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésének céljából. Robert doktor a Total Heart Health című könyv szerzője, s több mint 100 kutatást publikált, emellett olyan médiákban szerepelt szakértőként, mint a CNN, a The New York Times, a Newsweek, a Discovery Channel, és a Time magazin.

A Transzcendentális Meditáció az érelmeszesedés kockázati tényezőire kifejtett hatása vonatkozásában Dr. Schneider a következőket nyilatkozta: „Az érelmeszesedés és a különféle kockázati tényezők (mint például a magas vérnyomás és koleszterin-szint, dohányzás, a metabolikus szindrómák) között szoros összefüggés mutatkozik. Fontos említeni az oxidatív stressz okozta biokémiai egyensúlyhiányt is. Kutatások igazolták, hogy a krónikus stressz hozzájárul az érelmeszesedés kialakulásához, emellett a krónikus stressz által közvetített stresszhormonok, mint a kortizol, hatással vannak a szimpatikus idegrendszerre. A Transzcendentális Meditáció-gyakorlókon végzett kutatások kimutatták, hogy a legtöbb halálozást kiváltó kockázati tényezők között szerepel az érelmeszesedés, a szívbetegségek, a pszichés stressz. A Transzcendentális Meditáció gyakorlásának eredményeképp csökken a szervezetben a stresszhormon-szint, így kevesebb a szimpatikus idegrendszeri betegségek előfordulásai aránya. A neuroendokrin- és az érrendszeri változásokat valószínűleg a központi idegrendszer növekvő rendezettsége és egyensúlya okozza. A Transzcendentális Meditáció az előbbiek mellett csökkenti a szív- és érrendszeri kockázati tényezők előfordulási arányát: az artériák beszűkülését, a bal szívkamra hipertófiáját  – összességében tehát csökkenti a szívbetegségek okozta halálozást. A Transzcendentális Meditáció rendszeres gyakorlása egészségesebb szívet eredményez”.

Az étrend változtatásának szükségességéről Dr. Schneider érdekes eredményekről számolt be: „Kutatások igazolták, hogy azok az alanyok, akik gyakorolják a Transzcendentális Meditációt, esetükben a koszorúér-elváltozások kockázati tényezőinek csökkenése az étrend és az életmód megváltoztatása nélkül történik. Természetesen az a legjobb, ha egészséges élelmiszereket fogyasztunk”.

A pangásos szívelégtelenség az egyik legsúlyosabb betegség, Dr. Schneider szerint „nagyon nehéz gyógyszerekkel illetve sebészeti beavatkozásokkal kezelni. A Pennsylvania Egyetem által végzett tudományos kutatások igazolták, hogy a szívelégtelenség hagyományos kezelésével párhuzamosan ha a beteg naponta kétszer 20 percig gyakorolja a Transzcendentális Meditációt, szignifikáns javulás mutatható ki a nagyobb funkcionális szívkapacitás tekintetében. A javulást az ún. 6 perces séta terhelési teszten mutatták ki”.

A szívbetegségben szenvedők gyakran válnak depresszióssá, a krónikus feszültség Transzcendentális Meditáció általi csökkenéséről Dr. Schneider így nyilatkozott: „A pangásos szívelégtelenséget kutató tanulmány kimutatta, hogy a TM-et gyakorló alanyok életminősége jelentős javulást mutatott a kontroll-csoporthoz képest, e változás klinikai értelemben is jelentős a depresszió tekintetében. A TM-mel, mint hatékony test-elme intervenciós programmal jelentős javulást lehet elérni a szívelégtelenségben szenvedő betegek testi és lelki egészsége vonatkozásában. Ez egy nagyon könnyen megvalósítható és figyelemre méltó orvosi felfedezés”.

A Dr. Robert Schneider szívgyógyász-orvos által javasolt Transzcendentális Meditáció erőfeszítés-mentes, egyszerű módszerével két díjmentes előadás keretében lehet megismerkedni, az előadások időpontjáról, helyszínéről a tm-tanfolyam.hu címen lehet érdeklődni.

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr995355979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása