2014. május 24-én 13 órától Jim Carrey színész nyitja meg a Maharishi Menedzsment Egyetem diplomaosztó ünnepségét – adta hírül a Transzcendentális Meditációt a tanrend részeként alkalmazó, tudat-alapú oktatást folytató egyetem.

Jim Carrey több mint 30 éve szórakoztatja utánozhatatlan stílusával a közönséget. A Maharishi Menedzsment Egyetem kuratóriuma tiszteletbeli filozófia doktori címmel tünteti ki a világhírű színész-írót.

Carrey 2013-ban adta ki a „How Roland Rolls” címet viselő első gyerekkönyvét. A művet Gelett Burgess-díjjal méltatták. Dr. John Hagelin szerint „Mr. Carrey elbűvölő könyvében mély bölcsességéről és együttérzéséről tanúskodik, műve sokunknak adott ihletet e meditáló közösségben. A Védánta klasszikus üzenete, az egyetemes szeretet és a megvilágosodás vált a gyermekek számára elérhetővé”.

JC-reads-Roland.jpg

A színész tavaly ősszel a David Lynch Master Film programjáról beszélt a kampuszon. Carrey aktívan támogatja a David Lynch Alapítványt abban, hogy a Transzcendentális Meditációt elérhetővé tegyék a veszélyeztetett fiatalok, a PTSD-ben szenvedő háborús veteránok, valamint a családon belüli erőszak áldozatául esett nők és gyermekek számára.

article-0-1AD7580E00000578-654_634x462.jpg
Jim Carrey és Ringo Starr a David Lynch Alapítvány meditációs jótékonysági gálaestjén

Jim Carrey 2005-ben alapította meg saját alapítványát – a The Better U Foundation (BUF) globális élelmiszer-biztonsággal foglalkozik, emellett a rizstermelők jobb megélhetését segíti a színész alapítványa által indított „System of Rice Intensification” nevű rizstermelői szakmai program.

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr106045696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása