tm-meditation-at-high-school-ct-281x300.jpgA David Lynch Alapítvány támogatásával a New Heaven Gimnáziumban (Connecticut) 2014. novembere óta rendszeres Transzcendentális Meditációval támogatják a diákokat, hogy környezetük és tanulmányi teljesítményük javuljon.

Az ún. Csendes Idő Program kapcsán megdöbbentő eredményeket tapasztalnak a szervezők, melyeket lényegében az alábbi főbb pontokban foglalhatunk össze:

  • Csökkent a marihuána használat és a dohányzás
  • „Az egész iskola nyugodtabb és csendesebb.” (Maureen Bransfield, iskolaigazgató)
  • „Megváltoztatta a diákok hajlamait. Sokkal érdeklődőbbek, boldogabbak, az agresszió eltűnt.” (Diana Gregory matematika tanár)
  • „Drasztikusan csökkent azon tanulók száma, akiket beutaltak a „szociális szobába”.” (Cristina Martins szociális munkás)

A program kezdete óta végzett felmérések, a meditáló diákok véleménye és a közreműködő személyek tapasztalatai alapján egyöntetűen megállapítható, hogy a diákok egyre boldogabbak és kevésbé stresszesek.

Az iskola vezetője, Maureen Bransfield elmondta, hogy a Csendes Idő Program bevezetése az iskolában onnan ered, hogy megismerte a Transzcendentális Meditációval kapcsolatos vizsgálati eredményeket, különösen a fiatalokra, tanulókra gyakorolt előnyeit. „Az rendelkezésre álló adatok a TM terén erősek” – magyarázza Bransfield. „A statisztikák elképesztőek. Ez élvonalbeli.”

Hogy szűkítse a választás lehetőségét és népszerűsítsék a módszert, munkatársaival együtt meditációs kurzusokon és workshopokon vettek részt. Ezt követték a Transzcendentális Meditáció kurzusok a diákokkal.

A Csendes Idő Program a cunnecticuti gimnáziumban nem kötelező elfoglaltság, de komoly kilátásokat rejt magában az eddigiek alapján. A program együttműködik a David Lynch Alapítvánnyal.

Csendes Idő Program Magyarországon

R. Marianna osztályfőnök tapasztalatai:

Boros Zsuzsanna magyar irodalom és nyelvtan tanár tapasztalatai:

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr176674275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása