WSJ3-150x102.pngA bostoni Beth Israel Deaconess Medical Center orvosai napi kétszer 20 perc meditációt ajánlanak - adta hírül a Wall Street Journal. A cikk szerint az amerikai kontinensen egyre több orvos javasolja a meditációt pácienseiknek. A Transzcendentális Meditáció, mint a legkutatottabb mentális technika sem maradt ki az ajánlásokból. A cikk szerzője a legnagyobb amerikai szívgyógyászokat tömörítő szakmai szervezetet, az American Heart Association-t említi, és a társaság által publikált kutatási eredményt, ami a Circulation szakfolyóiratban jelent meg. Eszerint a kutatásban résztvevő, Transzcendentális Meditációt gyakorló afro-amerikaiak esetében a szívroham és az agyvérzés okozta halálozási kockázat 48%-kal kisebb, mint a kontroll-csoport esetében.

A cikkben szerepel még egy érdekes kutatási eredmény: a legújabb kutatások arról számolnak be, hogy a rendszeresen meditáló személyeknél molekuláris változásokat vettek észre a telomeráz enzim kapcsán. Telomeráz felelős többek közt azért, hogy a kromoszómák ne tapadjanak össze. A kutatásban 40 fő vett részt, a csoport fele, 20 fő meditált, a másik fele pedig naponta 12 perc relaxációs zenét hallgatott. A nyolc hetes vizsgálat végeztével a kutatók szerint a meditációt végző személyek 40%-os javulást mutattak, szemben a relaxációs zenét hallgató csoport 3,7%-os javulási eredményével.

Díjmentes Transzcendentális Meditáció előadások: TM-tanfolyam.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://meditacio.blog.hu/api/trackback/id/tr645286166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása